• img1
  • img2
  • img3
  • img5
  • img4

Κανονισμοί λειτουργίας του σχολείου

Ώρες λειτουργίας - προσέλευση και αποχώρηση παιδιών: Τα μαθήματα αρχίζουν καθημερινά στις 7:45π.μ. και τελειώνουν στη 1:05μ.μ. Η έγκαιρη προσέλευση των παιδιών διευκολύνει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των μαθημάτων και είναι ωφέλιμη για τα ίδια τα παιδιά που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται χρόνο προσαρμογής πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Είναι καλό, τα παιδιά να προσέρχονται τουλάχιστο 5 -10 λεπτά πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Εάν ένα παιδί προσέλθει στο σχολείο μετά τις 07:45 θα πρέπει να περάσει πρώτα από το γραφείο του διευθυντή και μετά να πάει στην τάξη του. Καθυστερημένη άφιξη του παιδιού στην τάξη εκθέτει το ίδιο το παιδί, που καλείται να δικαιολογήσει την αργοπορία του και επηρεάζει αρνητικά τη διδασκαλία, αφού αποσπάται η προσοχή των υπολοίπων παιδιών από το μάθημα. Η προσέλευση των παιδιών πριν από τις 7:30π.μ. θα ήταν καλό να αποφεύγεται. Σε αυτή την περίπτωση η ευθύνη για την ασφάλεια ανήκει στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς τους. Η αποχώρηση και η παραλαβή των παιδιών από το σχολείο γίνεται αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων στη 1:05μ.μ. Κατά την είσοδο γονέων στο σχολείο, είναι σημαντικό να επιδεικνύεται ο αναγκαίος σεβασμός προς το εκπαιδευτικό έργο και να αποφεύγονται ενέργειες που πιθανό να αποσπούν την προσοχή των παιδιών, όπως η συγκέντρωση έξω από αίθουσες διδασκαλίας και οι μεγαλόφωνες συζητήσεις.  Όσοι γονείς επισκέπτονται το σχολείο, θα πρέπει να αποτείνονται στη γραμματεία για να εξυπηρετηθούν και όχι να κυκλοφορούν στους χώρους του σχολείου προς αναζήτηση κάποιου εκπαιδευτικού ή του παιδιού τους. Αν κάποιο παιδί είναι απαραίτητο να αποχωρήσει από το σχολείο πριν από το τέλος των μαθημάτων, θα πρέπει να ενημερώνεται η υπεύθυνη εκπαιδευτικός και να δίδεται η σχετική έγκριση της διεύθυνσης. Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται σε παιδί να εγκαταλείψει το σχολείο χωρίς να το παραλαμβάνει γονέας, κηδεμόνας ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Σε όλες τις περιπτώσεις θα απαιτείται η υπογραφή εντύπου πρόωρης παραλαβής του παιδιού.


Απουσίες παιδιών: Για κάθε απουσία του παιδιού πρέπει να ενημερώνετε προφορικά ή γραπτά το σχολείο από την προηγούμενη ή από το πρωί της ίδιας μέρας. Για πολυήμερες απουσίες για λόγους υγείας απαιτείται πιστοποιητικό γιατρού.


Σχολική τσάντα: Συμβουλεύετε τα παιδιά να φροντίζουν ώστε η σχολική τσάντα να περιέχει ΜΟΝΟ τα αναγκαία βιβλία, υλικά και τετράδια της ημέρας και ταυτόχρονα να αποφεύγεται η μεταφορά άλλων υλικών που καθιστούν τη τσάντα πιο βαριά. Τα βιβλία, τετράδια και υλικά είναι σημαντικό να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.


Καθαριότητα και ευπρεπής εμφάνιση των παιδιών: Είναι σημαντικό να αποδίδεται η αναγκαία προσοχή στην τήρηση της στολής αλλά και στη συνολική ευπρεπή εμφάνιση των παιδιών. Η στολή των παιδιών του σχολείου μας περιγράφεται πιο κάτω με λεπτομέρεια:
ΚΟΡΙΤΣΙΑ: Καθημερινή στολή: γκρίζα φούστα, γαλάζια μπλούζα, μπλε τρικό, μπλε μπουφάν, μαύρα παπούτσια. Επίσημη στολή: μπλε φούστα, άσπρη μπλούζα, μπλε τρικό, μπλε μπουφάν, μαύρα παπούτσια. 
ΑΓΟΡΙΑ: Καθημερινή στολή: γκρίζο παντελόνι, γαλάζιο πουκάμισο ή φανέλα, μπλε τρικό, μπλε μπουφάν και μαύρα παπούτσια. Επίσημη στολή: γκρίζο παντελόνι, άσπρο πουκάμισο, γραβάτα, μπλε τρικό, μπλε μπουφάν, μαύρα παπούτσια.

Κατά τους χειμερινούς μήνες τα παιδιά μπορούν να φορούν γκρίζες φόρμες από βαμβακερό ύφασμα, ενώ οι μαθήτριες μπορούν  αν θέλουν  να φορούν είτε φούστα με χοντρό καλτσόν είτε γκρίζο παντελόνι. Για το μάθημα της γυμναστικής τα παιδιά πρέπει πάντοτε να φορούν μαύρο ή μπλε αθλητικό παντελονάκι, άσπρη φανέλα (χωρίς διαφημίσεις) και αθλητικά παπούτσια ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες μπορούν να φορούν γκρίζες φόρμες. Προτρέπουμε τις οικογένειες να προμηθεύονται έγκαιρα τα πιο πάνω είδη, λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλά από αυτά πωλούνται από τον Σύνδεσμο Γονέων και φέρουν το έμβλημα του σχολείου.